Laddar

Planerad valpkull 2020

SENASTE NYTT!

Vi har den 16 februari 2020 parat J SEUCh Charletan´s Gucci med Simsalas Baltakk. Nu väntar några nervösa veckor innan vi kan bekräfta dräktighet

Uppdaterat: 16 februari 2020

Inför denna kull har vi våndats lite över om vi ska ge oss på en ny lång resa till Danmark eller titta efter hane på närmare håll. Under våren 2019 ägnade vi en helg åt jaktträning på Långtora och vi fattade genast tycke för en unghund som visade upp flera fantastiska fågeltagningar och respekterade såväl sin förare som fåglarna på ett exemplariskt vis. Vid två tillfällen stilade han även genom att markera luriga övervintrade singelfåglar, som övriga hundar i partiet passerat utan att finna. Vi har sedan dess följt denne hanes samt hans kullsyskons utveckling och när vi tog beslutet att avstå en lång resa till Danmark så föll valet av hane i Sverige naturligt.

Vi är väldigt glad att presentera Simsalas Baltakk ”Aksel” som planerad hane för Guccis nästa kull. Aksel är meriterad på utställning och viltspår och de jaktliga kvalitéerna känner vi oss helt trygga med. Aksel är en mild hund av mindre modell, tillgänglig, lätt att dressera och en allt igenom trevlig familjehund.

Vi förväntar oss att valparna efter den här kombinationen också kommer att bli av mindre modell, milda i psyket, relativt snabbsprungna och med en stark jaktlig motor.

Kontakta oss gärna för mer information och intresseanmälan. Och glöm inte följa oss på sociala medier för senaste nytt!

Gammeltjäderns Kennel. Uppfödning av Gammel Dansk Hönsehund för familj och jakt.
Gammeltjäderns Kennel. Uppfödning av Gammel Dansk Hönsehund för familjeliv och jakt.