Laddar

Valpkull sommaren 2018

Våren 2018 var det så dags att planera våran allra första valpkull. Vi har Kennel Charletan i Danmark att tacka för mycket. De har funnits med hela vägen, från våran tik Charletan´s Guccis valptid, injagning, genom jaktprov och utställning, fram till val av hane, parning, valpning och uppfödning av kullen. Det glädjer oss mycket att vi har människor i våran omgivning som tror på oss och så givmilt delar med sig av sina egna erfarenheter.

I april 2018 åkte vi ner till Danmark för att para våran Gucci med hanhunden Lui. För oss är det viktigt att den Gammel Danska Hönsehunden har bevisat goda jaktliga egenskaper och har en frisk och stark exteriör, utan att för den delen vara för tung. Hanhunden Lui är av större modell med en utmärkt exteriör och som utstrålar kraft. Lui är en utmärkt allround jakthund med brett register. När vi besökte honom i Danmark så slogs vi av hur trygg och lugn han var. Det tog inte länge innan vi hade blivit kompisar och han gärna tog plats hos oss som knähund.

Guccis dräktighet och valpning gick fint och den 8 juni 2018 föddes 3 hanar och 6 tikar. Idag bor valparna i allt från Billund i Danmark till Älvsbyn i norr. Vi har så här långt fått följa med på deras väg och vi hoppas få följa dem även i framtiden. Nedan följer lite stämningsbilder från tiden med valparna.